λογοτεχνεσ

ΤΖΙΑΛΛΑ -ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΤΖΙΑΛΛΑ -ΜΑΝΤΖΙΟΥ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΒΙΒΛΙΑ

1967    ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ.

1967    ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ.

1978    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥ ΓΛΩΣΣΑ Μέρος Α’.

1978    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥ ΓΛΩΣΣΑ Μέρος Β’.

1978    Η ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (βιβλίο για τους εκπαιδευτικούς).

1979    ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

1980    ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ (παιδικά ποιήματα).

1980    ΣΤΙΣ ΑΝΗΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ. Λαογραφικό.

1982    ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

1984    Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ (Διηγήματα και νουβέλες).

1985    ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ. Παραμύθια.

1986    ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΜΟΥ (έμμετρες ιστορίες).

1988    Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1834 ΜΕΧΡΙ  ΣΗΜΕΡΑ Τόμος Α’.

1988    Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1834 ΜΕΧΡΙ  ΣΗΜΕΡΑ Τόμος Β’.

2000    ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.

2001    Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40.

2010    ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (παιδικά ποιήματα).

2010    ΟΚΤΩ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

2012    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΑΕΤΗ ΠΟΛΕΜΟ.

2018    ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ (20 μελοποιημένα ποιήματα)

Είναι Ποιήτρια ,Συγγραφέας , Ζωγράφος , Επί Τιμή Σχολική Σύμβουλος. Απέκτησε τέσσερα πτυχία και συνεχίζει να δημιουργεί πνευματικά και εικαστικά. Συνέγραψε πολλά  βιβλία ποικίλου ενδιαφέροντος .Δημοσίευσε άρθρα και μελέτες. Επί δέκα χρόνια παρουσίασε εκπομπές στο Κρατικό ραδιόφωνο. Έδωσε πλήθος ομιλιών στα Ιωάννινα, στη Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας μας. Το 1999 ίδρυσε το Πανελλήνιο Κέντρο Δημιουργών Γυναικών με έδρα την Αθήνα. Το 2016 ίδρυσε την ιδιωτική της Πινακοθήκη και μόνιμη έκθεση των βιβλίων της στα Ιωάννινα .Τιμήθηκε πολλές φορές για το ποιητικό και συγγραφικό της έργο με εξέχον το ποιητικό βραβείο που έγραψε για τα κακοποιημένα παιδιά με τίτλο ‘’ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ ΜΟΥ,, .Το Δεκέμβριο του 2019 τιμήθηκε  από την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ με το Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ   του παιδικού βιβλίου  ‘’ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ,, Ενώ ήδη το 2010 τιμήθηκε με το θεσμοθετημένο  ‘’ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ Α’ ΤΑΞΕΩΣ του ιδίου ιδρύματος. Τα βιβλία της βρίσκονται στην ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Της ΕΛΛΑΔΟΣ , και σε πολλές Δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες της ΧΩΡΑΣ.

( Ζωγράφος, Ποιήτρια , Συγγραφέας , Επί Τιμή Σχολική Σύμβουλος.

Είναι Γιαννιώτισσα. Σπούδασε Ζωγραφική , Παιδαγωγικά ,την Αγγλική Γλώσσα. Κατέχει τέσσερα πτυχία.  Μαθήτευσε στο εργαστήριο της σχολής της ,  κοντά στον ακαδημαικό ζωγράφο  Γεώργιο Καζάκο. Πήρε μαθήματα κοντά στον Παύλο Βρέλλη. Εκπαιδεύtηκε σε περίφημα εργαστήρια των Αθηνών που την προώθησαν σε επίσημες σπουδές, στην Γαλλική Σχολή Τέχνης ECOLE DE PARIS(abc)στο τμήμα Αθηνών Εξέδωσε Βιβλίο –Λεύκωμα με έργα της και φιλοτέχνησε τα εξώφυλλα στα βιβλία της.Δημιούργησε πολλές αφίσες. Πραγματοποίησε εκθέσεις : ΙΩΑΝΝΙΝΑ , ΑΘΉΝΑ,  ΚΕΡΚΥΡΑ,  ΚΑΡΔΙΤΣΑ,ΛΕΥΚΆΔΑ (15 εκθέσεις ). Έλαβε μέρος σε πενήντα ομαδικές .Ίδρυσε το Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Κέντρο Δημιουργών Γυναικών στην Αθήνα. Είναι πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος. Για τριάντα χρόνια ,έφορος Εικαστικών και Λογοτεχνίας στην Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Βραβεύτηκε και τιμήθηκε για το συνολικό της έργο από το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος , με το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ στις 7-3-2007  Έργα της βρίσκονται σε Ιδιωτικές και Δημόσιες Πινακοθήκες , στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Αποκορύφωμα του έργου της είναι η δημιουργία της ιδιωτικής της ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ το 2016 ,με τη φροντίδα και τη συμπαράσταση του αειμνήστου συζύγου της ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ