λογοτεχνεσ

ΣΚΑΡΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΘΟΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΜΑΝΘΟΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΣΚΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΜΟΝΟΛΙΘΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μυθιστορήματα:

Το Λαθραίο (Παρατηρητής, Θεσσαλονίκη 1991)

Η αλάνα με τις ακονόπετρες (Δωρικός, Αθήνα 1995)

Ουδέτερη Ζώνη (Κέδρος, Αθήνα 1995)

Δώδεκα μήνες, δεκατρία φεγγάρια (Εμπειρία Εκδοτική, Αθήνα 2001) Το παρελθόν επιστρέφει από τον άλλο δρόμο (Εμπειρία Εκδοτική, Αθήνα 2004)

Ένα κλειδί, τρεις πόρτες (Μεταίχμιο, Αθήνα 2009)

Στο δρόμο των αρωμάτων (Διόπτρα, Αθήνα 2015)  

Ουμπούντου, (Διόπτρα, Αθήνα 2019)

Ποιήματα:

Ματωμένοι Σάρακες, (Κριτήριο, Αθήνα 1984)

Στο ρυθμό της Κύπρου, (ιδιωτ. έκδοση, Γιάννινα 1978)

Ο Μάνθος Σκαργιώτης γεννήθηκε στο χωριό Μονολίθι Ιωαννίνων. Σπούδασε φιλολογία. Ζει στην Αθήνα. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα και ποιήματα. Δημοσίευσε εισαγωγικές μελέτες για τον Κώστα Κρυστάλλη, τον Γιώργο Κοτζιούλα και τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη, καθώς και «πορτρέτα» Ηπειρωτών δημιουργών. Κείμενά του είναι δημοσιευμένα σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά ή συμπεριλαμβάνονται σε ανθολογίες. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα ιταλικά (Uno Specchio, Santerno Edizioni, Italia 1985).

Έχει βραβευτεί με το Α΄ βραβείο σε ποιητικό διαγωνισμό του δήμου Καλλιθέας Αττικής το 1983, με το Α΄ βραβείο για ανέκδοτη συλλογή ποιημάτων από τον Φιλολογικό Παρνασσό το 1987, με το Β΄ βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλίας Ελλάς-Κύπρος σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης το 1982, καθώς και με το Α΄ βραβείο διηγήματος από τον ίδιο Σύνδεσμο το 1992.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ