λογοτεχνεσ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΑΜΑΛΙΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΑΜΑΛΙΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κατάλογος:

Στην Πόλη Της Βροχής

Εκδόσεις Εφύρα 2009

Τα Επτά Εμφράγματα

Εκδόσεις Εφύρα 2011

Ο Κυνηγός και η Αγγελίνα

Διάθεση από τις εκδόσεις Ισνάφι 2020

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1968. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φ.Π.Ψ) και στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών. Γνωρίζει επίσης Γαλλικά, Τουρκικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Γερμανικά.

Έχει κάνει τη μετάφραση στο αγγλικό κείμενο και επιμελήθηκε τα λευκώματα, ‘Πέτρινα Γεφύρια’, το ‘Κάστρο των Ιωαννίνων’ και το ‘Νησί των Ιωαννίνων’ της Νίτσας Συνίκη-Παπακώστα.

Έγραψε τη νουβέλα ‘Στην Πόλη της Βροχής’(2009), τη συλλογή διηγημάτων ‘Τα επτά εμφράγματα’(2011) και  τη νουβέλα ‘Ο κυνηγός και η Αγγελίνα’(2020). Έγραψε επίσης τρία θεατρικά έργα ‘σχολικής κατανάλωσης’. Ποιήματά της δημοσιεύτηκαν δύο φορές από τη λογοτεχνική έκδοση Περιφέρειας Ηπείρου ‘Φηγός’.

Από τον Ιανουάριο του 2013 συμμετείχε για ένα έτος ως αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΕΡΓΑ