λογοτεχνεσ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΝΙΚΟΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΣΚΟΥΛΗΚΑΡΙΑ ΑΡΤΑΣ

Ο Νίκος Παπακώστας είναι συνθέτης, ποιητής, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Κατάγεται από την  Σκουληκαριά της Άρτας.

Σαν συνθέτης έχει συνεργαστεί  με πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια, η Νάντια Καραγιάννη, ο Μιχάλης Δημητριάδης, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Μαρία Σουλτάτου, η Καλλιόπη Βέττα,  ο Μπάμπης Στόκας, ο Franco Simone, η Iva Zannichi και οι Nomadi από την Ιταλία και πολλοί άλλοι. Να σημειωθεί ότι δισκογραφία του είναι περίπου είκοσι  άλμπουμ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σαν σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες ηθοποιούς και έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις καθώς και πολυάριθμα ντοκιμαντέρ ιστορικού και επιστημονικού χαρακτήρα κάποια  από τα οποία βραβεύτηκαν σε διεθνή φεστιβάλ όπως: Ο Μηχανισμός των Αντικηθύρων, Τα μάρμαρα μας, Γεώργιος Καραϊσκάκης στα σύνορα του μύθου και δεκάδες άλλα. Έχει γράψει μουσική και λιμπρέτα για ορατόρια, κλασικά έργα, αλλά και καθημερινά τραγούδια καθώς και κείμενα για θεατρικές παραστάσεις από τις οποίες έχει σκηνοθετήσει πολλές από αυτές.

Σαν συγγραφέας και ποιητής έχει γράψει τα βιβλία: «Η μουσική σχολή της Σμύρνης και το ρεμπέτικο» από τις εκδόσεις Αγγελάκη, την ποιητική απόδοση στα σύγχρονα Ελληνικά  της «Αποκάλυψης του Ιωάννη» από τις εκδόσεις της Πολιτιστικής Δράσης της ΕΜΣΕ, την συλλογή ποιητικών συνθέσεων, κειμένων, διηγημάτων αλλά και ποιητικών αποδόσεων έργων του Ιωάννη Δαμασκηνού με τίτλο «Εμμέτρως» από τις εκδόσεις Κάντο Μεντιτερρανέο και τέλος το αυτοβιογραφικό βιβλίο-άλμπουμ με τίτλο «Το ταξίδι ενός μοναχικού Λύκου» και πάλι από τις εκδόσεις Κάντο Μεντιτερρανέο, που μόλις κυκλοφόρησε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΕΡΓΑ