λογοτεχνεσ

ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΑΡΟΥΛΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΜΑΡΟΥΛΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Κατάλογος εκδοθέντων βιβλίων Μαρούλας Παπαευσταθίου

  • Η Ασκητική της Ευεργεσίας, Το φαινόμενο των Ηπειρωτών Ευεργετών. Ζώης Καπλάνης. Θεατρικό έργο, Ιωάννινα 2011.
  • Ο φίλος ως έτερόν τι στην Περί Φιλίας πραγματεία του Αριστοτέλη. Η σχέση φιλίας στη συμβουλευτική διαδικασία. Συμβολή στη θεματική των Ερευνητικών και Δημιουργικών Εργασιών και των Βιωματικών Δράσεων, Ιωάννινα 2013.
  • Μυρίπνοον: Ταξίδι Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης, Ιωάννινα 2015.
  • «Ελληνοϊταλικός πόλεμος. Κατοχή-Εθνική Αντίσταση (1940-1944): 100 Ιστορικές προφορικές μαρτυρίες», τόμος Α΄ και Β΄, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα 2019.

Η Μαρούλα Παπαευσταθίου-Τσάγκα γεννήθηκε και κατοικεί στα Ιωάννινα. Είναι αριστούχος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διδάκτωρ Ιστορίας τού αυτού Πανεπιστημίου. Διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) κατά τη διάρκεια των σπουδών της. Επίσης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master) στις Επιστήμες της Αγωγής (Σχολική Ψυχολογία και Συμβουλευτική - Εκπαιδευτική Πολιτική, Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και Διοίκηση) του  Πανεπιστημίου Πατρών.

          Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις της σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και συμπόσια, πανελλήνια και διεθνή, ενώ μελέτες και άρθρα της  έχουν φιλοξενηθεί, κατά καιρούς, σε αρκετά λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά καθώς και στον τοπικό Τύπο των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας. Τα δημοσιεύματα και χρονογραφήματά της αφορούν θέματα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά. Ιδιαιτέρως όμως το ενδιαφέρον της εστιάζεται στην ανάδειξη της τοπικής Ιστορίας και της ηπειρωτικής Παράδοσης.

           Έχει διοργανώσει ημερίδες, σεμινάρια, μουσικο-φιλολογικά αφιερώματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Ιωάννινα και τη Θεσπρωτία, όπου υπηρετούσε ως Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, και έχει παρουσιάσει συγγραφείς και βιβλία στην πόλη των Ιωαννίνων. Συμμετέχει, συχνά, με ομιλίες της σε «Ημέρες Μνήμης» στα μαρτυρικά χωριά, σε «Ημέρες Εθνικών Ευεργετών» καθώς  και σε εθνικές επετείους  στην πόλη των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές  ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Είναι δημιουργός της ταινίας - ντοκιμαντέρ προφορικών μαρτυριών με τίτλο: «Τα παιδιά του ’40 θυμούνται-Οι κάτοικοι της Δροσοπηγής αφηγούνται» (2019). Έχει λάβει «Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση» και «Βραβείο Ιστορικής Μαρτυρίας». Έχει κάνει μουσικές σπουδές και γνωρίζει  ξένες γλώσσες.

Υπηρετεί ως Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου των Φιλολόγων  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου. Διδάσκει Ιστορία σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

100 ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΜΑΡΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ -ΤΣΑΓΚΑ

ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ

ΖΩΗΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ