λογοτεχνεσ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΟΝΟΜΑ:

ΕΛΕΝΗ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΝΗΣΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κατάλογος βιβλίων:

  1. Εντολή Άνωθεν, εκδόσεις ΣΟΚΟΛΗΣ, 2011
  2. Πλατεία Ambiorix, εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ, 2018
  3. Ισόβια Σχέση, εκδόσεις ΜΕΔΟΥΣΑ, υπό έκδοση

Γεννήθηκα στο Νησί των Ιωαννίνων από γονείς δασκάλους.  Σπούδασα Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών  ( Λίαν Καλώς)  και μετεκπαιδεύτηκα  στη ΣΕΛΜΕ. (Άριστα).

Εργάστηκα ευδοκίμως ως καθηγήτρια φιλόλογος για 30 χρόνια στη  Μέση Εκπαίδευση, μεταξύ άλλων στα πρότυπα: Ζωσιμαία  Σχολή Ιωαννίνων,  Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών και, ως διευθύντρια  για 5 χρόνια,  σε Γυμνάσιο Μητρικής Γλώσσας των Βρυξελλών. Επιπλέον δίδαξα νεοελληνική γλώσσα σε τεχνικό φλαμανδικό λύκειο της Γάνδης και για δυο χρόνια εργάστηκα στην Ελληνική πρεσβεία  Βρυξελλών. Υπήρξα μέλος στη συντακτική επιτροπή της ομογενειακής εφημερίδας «Ευρωηπειρωτική». Άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες του ομογενειακού τύπου Βελγίου  και σε φιλολογικά και Λογοτεχνικά περιοδικά. (Νέα Παιδεία). Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Βρυξελλών και μέλος της οργάνωσης Femmes d’ Europe.

Το 2011 εκδόθηκε η συλλογή διηγημάτων «ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ», εκδ.Σοκόλη, και έτυχε ευνοϊκών κριτικών (περιοδικό Διαβάζω, Νέα παιδεία, diastixo.gr). Το 2018 εκδόθηκε το μυθιστόρημά μου «ΠΛΑΤΕΙΑ AMBIORIX”. Έγιναν με επιτυχία αρκετές παρουσιάσεις και αναρτήθηκαν κριτικές ( diastixo.gr. Μανδραγόρας κ.λ.π.)

 Διηγήματα  και κριτικές μου έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και  ηλεκτρονικό περιοδικό  τύπο ( Ηπειρωτικό Ημερολόγιο, diastixo.gr).. Η μελέτη μου  για τη σχέση Μαβίλη- Μυρτιώτισσας με τον τίτλο:  Έρως- Ήρως. δημοσιεύτηκε  στο περιοδικό «Τα Ποιητικά» (διευθυντής Κ. Παπαγεωργίου ) τ. 30.  

Πρωτοστάτησα στην ίδρυση της Λέσχης Ανάγνωσης «Λογοτεχνική Συντροφιά» της Βιβλιοθήκης του δήμου Παπάγου-Χολαργού,  στην οποία επί 15 χρόνια  είμαι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό της, με πολλές δραστηριότητες στο χώρο της λογοτεχνίας. του δήμου μας

Είμαι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Ηπείρου με έδρα τα Γιάννενα, της Ηπειρωτικής Εστίας Παπάγου και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου.

Είμαι παντρεμένη με τον Χρήστο Οικονόμου και έχω τρεις γιους.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΕΡΓΑ