λογοτεχνεσ

ΜΠΟΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΜΠΟΥΡΑΤΖΗΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

Περιπλάνηση στο χθες και στο σήμερα – 2015 – Εκδόσεις Λεξίτυπον

Κείμενά μου σε στιγμές έξαρσης – 1915 – Εκδόσεις Λεξίτυπον

Αδελφότητα Βασιλοπουλιωτών Ηπείρου -2016 – Εκδόσεις Τυπογραφική

                Παράλληλα αρθρογραφούσε και σε άλλα έντυπα της Ηπειρώτικης Αποδημίας

Ο Παναγιώτης Μπουρατζής του Δημητρίου γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα. Κατάγεται από το Βασιλόπουλο Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων.

 Τελείωσε το γυμνάσιο και αποφοίτησε τη Σχολή Εργοδηγών Μηχανολόγων  ΄΄ΗΦΑΙΣΤΟΣ΄΄ Αθήνας και παράλληλα  δούλευε σε αντίστοιχες εργασίες της ειδικότητάς του. Από το 1974 εργάστηκε στον ΟΤΕ όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

                Ασχολήθηκε και ασχολείται ενεργά με τα ηπειρώτικα δρώμενα μέσα από αντίστοιχους συλλόγους,

                Από το 1975 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην Αδελφότητα Βασιλοπουλιωτών Ηπείρου την οποία και υπηρετεί με υπευθυνότητα και σεβασμό είτε ως πρόεδρός της, είτε ως μέλος του Δ.Σ της, είτε ως απλό μέλος της.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΣΕ), και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων (ΟΑΚΙ), όπου υπήρξε ιδρυτικό μέλος της και που εξακολουθεί να συμμετέχει στις δράσεις της.

Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής Κίνησης «Καθαρός Καλαμάς», όπου και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της καθώς και μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος «΄Ιδρυμα Μόρφωσης Νεολαίας ».

Διετέλεσε ως υπεύθυνος εκδηλώσεων και συνδιοργανωτής στο «Στέκι Λόγου - Τέχνης και Παράδοσης» της Αδελφότητας Βασιλοπουλιωτών Ηπείρου, που επί μια δεκαετία και πλέον γίνονταν μηνιαίες παρουσιάσεις Ηπειρωτών Δημιουργών - και όχι μόνο - (Συγγραφέων, Εικαστικών, Συλλόγων κ.α), αποτέλεσμα να βραβευθεί από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για το σημαντικό έργο του και την προσφορά στον Ηπειρώτικο χώρο.

Για πολλά χρόνια ήταν Υπεύθυνος έκδοσης, επιμέλειας και αρθρογράφος των  εφημερίδων «Παλμός του Κασιδιάρη», «Παλμός του Άνω Καλαμά» και «Παλμός του Άνω Καλαμά», έντυπα της Αποδημίας Ηπειρωτών.

Παράλληλα σκιτσάρει και ζωγραφίζει. Στο ενεργητικό του καταγράφονται αρκετές  ομαδικές εκθέσεις.

Αφορμή να ασχοληθεί με την λογοτεχνία ήταν αιτία η ενασχόλησή του με τις παραπάνω εφημερίδες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκδοθούν τα παρακάτω έργα του ενώ άλλα προσμένουν την ώρα τους.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

Αδελφότητα Βασιλοπουλιωτών Ηπείρου

Κείμενά μου σε στιγμές έξαρσης