λογοτεχνεσ

ΜΠΟΥΡΑΤΖΗ ΑΝΝΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΑΝΝΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΜΠΟΥΡΑΤΖΗ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

Η Άννα Μπουρατζή-Θώδα γεννήθηκε στην Αθήνα. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο χωριό του αξιωματικού πατέρα της Γεωργίου Μπουρατζή, Βασιλόπουλο Ιωαννίνων. Το Δημοτικό το τελείωσε στο Καπλάνειο Ιωαννίνων και το γυμνάσιο στην Αθήνα στο Γ΄ Γυμνάσιο Θηλέων.

Είναι Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων). Εργάστηκε στον Εφοριακό Κλάδο του Υπουργείο Οικονομικών στον Εφοριακό Κλάδο. Το 1975 μαζί με άλλους συναδέλφους της ίδρυσαν τον «Σύλλογο Δημοσίων Υπαλλήλων Διαδοχικής Ασφάλισης» και επί μία δεκαετία ήταν μέλος του Δ. Σ. του. Μετά από μεγάλους αγώνες πέτυχαν να προσμετρηθούν τα χρόνια ως συντάξιμα όλων των υπαλλήλων που είχαν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα με νόμο του κράτους.

Από παιδί άρχισε να γράφει, δείχνοντας τη συγγραφική της  τάση, την ποιητική της διάθεσή, γράφοντας ποιήματα για το χωριό της και τα λουλούδια του. Κρατώντας αυτή την επαφή και με το απάνθισμα της βιοποριστικής ζωή της, έφθασε στο σημείο να καταγράψει και να μας παρουσιάσει ένα πλούσιο και ζηλευτό λογοτεχνικό έργο σήμερα.

Υπήρξε υπεύθυνη τύπου για μια πενταετία και μόνιμος συνεργάτης της Εφημερίδας ΄΄ Πανηπειρωτική ΄΄.

Άρθρα της και κριτικές βιβλίων δημοσιεύονται στις ημερήσιες εφημερίδες των Ιωαννίνων ΄΄ Ήπειρος ΄΄ και στη ΄΄Θεσπρωτική ΄΄ Θεσπρωτίας, ΄΄ Πρωινά Νέα ΄΄ και άλλες, καθώς και σε περιοδικά.

Είναι μέλος της ΄΄ Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών ΄΄ και μέλος του Δ.Σ. για πολλά χρόνια. Επίσης για πολλά χρόνια ήταν μέλος του Δ.. Σ της ΄΄ Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ΄΄ και μόνιμος συνεργάτης στο ΄΄ Στέκι Λόγου - Τέχνης και Παράδοσης ΄΄ Αδελφότητας Βασιλοπουλιωτών Ιωαννίνων.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

Αίμα και Πμεύμα ένα Πατρίδα Γη μας

1997

Βροντή στο φως

1982