λογοτεχνεσ

ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ ΒΑΝΤΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΒΑΝΤΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΚΥΨΕΛΗ ΑΡΤΑΣ

Γεννήθηκε στην Κυψέλη της Άρτας το 1960. Μετά την αποφοίτησή της από το εξατάξιο γυμνάσιο ήρθε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, καθώς και έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ήταν υπεύθυνη σύνταξης στην εφημερίδα «Πανηπειρωτική» (1992-2004) της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ).

Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική. Μεγάλη της επιτυχία είναι το «Τραγουδώ» με ερμηνευτή τον Στέλιο Καζαντζίδη και συνθέτη τον Τάκη Σούκα. Με τον τελευταίο συνδημιούργησαν και το τραγούδι «Ξενιτιά μου», που ερμηνεύουν ο Πασχάλης Τερζής και η Ελένη Βιτάλη καθώς και τα «Άνθρωπος γυαλί» και «Θέλω ν’ αποδράσω» με τον Καζαντζίδη αλλά κα το «Μη με κοιτάτε» με τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Η Βάντα (Βαΐτσα) Κουτσοκώστα έγραψε τα βιβλία: «Οι λιποτάκτες των ονείρων» (1999), «Αλλού να κοιμάσαι αλλού να ξυπνάς...» (2002) και το «Το τραγούδι των λύκων» (2008).

Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Παντρεμένη με το φαρμακοποιό Γιάννη Αρχοντούλη απέκτησαν δύο παιδιά, τον Δάνη και την Λυδία.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ