λογοτεχνεσ

ΚΑΛΠΗ ΕΛΕΝΗ - ΝΕΝΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΕΛΕΝΗ - ΝΕΝΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΚΑΛΠΗ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Νένα Εξάρχου, Όνειρα μη προβλεπόμενα, Εκδόσεις Οσελότος, Αθήνα 2018

Πανελλήνιες... Μια λέξη που τρομάζει κάθε έφηβο όσο πλησιάζει προς το τέλος των μαθητικών του χρόνων. Για πολλούς είναι και η δοκιμασία μέσα από την οποία θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και για τους ήρωές μας, τη Ρέα, τον Μιχάλη, τον Δημήτρη και τους φίλους και συμμαθητές τους.

Η τρίτη λυκείου είναι η περίοδος που θα δοκιμάσει την υπομονή τους και θα τους φέρει αντιμέτωπους με φόβους και ανασφάλειες καθώς περνούν από την εφηβεία στην ενηλικίωση...

 

Νένα Εξάρχου, Σπαράγματα, Εκδόσεις Οσελότος, Αθήνα 2020

Σπαράγματα... Κομμάτια που έχουν αποσπαστεί από κάπου... Μη ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές εμπνεύσεις... Κάθε έκφραση ψυχικής συντριβής... Ναι, συμβουλεύτηκα λεξικό για να επιβεβαιώσω και να θυμηθώ αυτές τις σημασίες. Οι ιστορίες που έχουν βρει τη θέση τους σε αυτή τη συλλογή έχουν κάτι από όλες τις παραπάνω σημασίες. Μονόπρακτα, διηγήματα, παραμύθια και φωτοϊστορίες με ήρωες που πονούν, δοκιμάζονται, λυτρώνονται ή συντρίβονται.

Γεννήθηκα στα Γιάννενα το 1994, σπούδασα κλασική φιλολογία και πρόσφατα ξεκίνησα να φοιτώ στο τμήμα Εικαστικών τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Χάρη στη μητέρα μου μυήθηκα από μικρή στον κόσμο της λογοτεχνίας, με αποτέλεσμα να περνώ σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου μου διαβάζοντας όποιο βιβλίο έπεφτε στα χέρια μου. Μπαίνοντας στην εφηβεία, έγραφα ιστορίες ή έκανα παραλλαγές σε στίχους ποιημάτων και τραγουδιών, τα οποία απλώς έδειχνα στην οικογένεια ή σε φίλους μου. Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα να εκδόσω το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Όνειρα μη προβλεπόμενα» το 2018. Παράλληλα με την εφηβική αυτή ιστορία έγραφα και άλλες, τις οποίες προόριζα για μια συλλογή μονοπράκτων και διηγημάτων. Κάπως έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε και το δεύτερο βιβλίο μου με τίτλο «Σπαράγματα».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ