λογοτεχνεσ

ΒΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΒΕΛΛΗΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΚΕΡΑΜΙΤΣΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 Ποίηση: «ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ», 2012, εκδόσεις «SPARTANICA»

Ποίηση: «ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ», 2013, εκδόσεις «SPARTANICA»

Ποίηση: «ΡΩΓΜΕΣ», 2016, εκδόσεις «ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ»

Μυθιστόρημα: «ΚΙ ΑΝ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ»,

2017, εκδόσεις «ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ»

Ποίηση: «ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ», 2017, εκδόσεις «ΔΙΑΝΥΣΜΑ»

Μυθιστόρημα: «ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΙΠΟΣΑΡΚΩΝ», 2020, εκδόσεις «ΟΣΕΛΟΤΟΣ»

«ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ», 2019, 2020, 2021, εκδόσεις «ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

«ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ», 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, εκδόσεις «ΙΩΛΚΟΣ

«ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ», 2015, εκδόσεις «ΟΣΤΡΙΑ»


«ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ»,  2020, εκδόσεις «ΠΑΠΠΑΣ»

«ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ», 2019, εκδόσεις «ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ»

Αποσπάσματα από έργα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως και σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες.

Δημοσιογράφος, φωτογράφος, λογοτέχνης. Πρώην Ειδ. Γραμματέας & Γεν. Γραμματέας της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών». Ειδ. Γραμματέας της «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών». Ιδρυτής της «Πρωτοβουλίας καλών προθέσεων με σεβασμό στον Κώστα Καρυωτάκη & το έργο του», η οποία συνέδραμε στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του Δήμου Πρέβεζας για τα 90 χρόνια από το θάνατο του Κώστα Καρυωτάκη, ομιλητής στις εκδηλώσεις αυτές. Για πολλά χρόνια εκδότης εφημερίδων /περιοδικών, με κυκλοφορία σε Ελλάδα Κύπρο. Βραβευμένος για το δημοσιογραφικό & φωτογραφικό του έργο. Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ» στην ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Σ.Ε. & για χρόνια Γενικός Γραμματέας του. Με καταγωγή από την Κεραμίτσα Θεσπρωτίας. Πρώην μέλος του Δ.Σ. & Ειδ. Γραμματέας της «Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας».  Οργανωτής του Φεστιβάλ «Ημέρες φωτογραφικής δημιουργίας – Φωτογραφικός κόσμος».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΡΓΟΥ

Γιάννης Βέλλης «Ο λογοτέχνης των εποχών και των αντιστάσεων»

Το FiloxeniArt, φιλοξενεί έναν στοχαστή της ζωής, που μέσα από τις λογοτεχνικές του δημιουργίες, παρατηρεί, φιλοσοφεί αλλά και επεμβαίνει! Με δυνατό γραπτό λόγο, γίνεται ο άνθρωπος που όλοι στο διάβα της ζωής μας

Για το FiloxeniArt   Αγάθη Ρεβύθη

10/11/2020 / Συνέντευξη Γιάννη Βέλλη

Γιάννης Βέλλης « Ο λογοτέχνης των εποχών και των αντιστάσεων » - FiloxeniArt

 «Όπου και αν περνούσα έβλεπα απώλειες. Άνθρωποι που από παιδιά γυρίζαμε μαζί, σήμερα δεν υπήρχαν εκεί. Οι περισσότερες πόρτες κλειστές, κρατούσαν παγιδευμένο τον πόνο στα στενά παράθυρα που μετά βίας ο ήλιος πάλευε να περάσει λίγο από το φως του. Μανάδες με παγωμένα πρόσωπα, μετά βίας χαιρετούσαν κάποιον πριν χαθούν πάλι στο ταξίδι τους στο κενό. Ίσως στο κενό να κλείνουν ποιο εύκολα οι πληγές. Οι εικόνες που επιστρέφουν είναι παγίδες, παγίδες γλυκές. «Που τον έχετε; Που είναι ο γιός μου; τι του κάνατε;» φώναξε, πίσω μου, μια νέα γυναίκα. την είχα δει ξανά στην αγορά, να φωνάζει, να κλαίει. Είχε τρελαθεί όταν βρήκε το μωρό της νεκρό στο κρεβάτι, με τα μάτια ανοικτά να την κοιτούν. Δεν άντεξε. Για δύο ημέρες με το παιδί στα χέρια είχε φύγει στην πλαγιά και του μιλούσε. Οι φωνές της έφτασαν μέχρι την άλλη πλευρά του λόφου, όταν της το στέρησαν για να μη κολλήσει από την αρρώστια. Σαν το αγρίμι, έψαχνε το παιδί της. «Μου το κλέψανε. Ήταν καλά και μου το κλέψανε. Ο γιός μου, θα γινόταν στρατηγός! Σε ξέρω εσένα. Ήσουν στο κάστρο. Θα είδες το παιδί μου». την πήγα σε ένα ίσκιο. Δεν άντεχα να της πω την αλήθεια. Πώς να πεις την αλήθεια για ένα παιδί;… «Θα στο φέρουν, στο γιατρό είναι με άλλα παιδιά και παίζει, είναι καλά. Σύντομα θα στο φέρουν στο σπίτι». Μια αγωνία στο βλέμμα της, μου έσκισε την καρδιά. Έσκυψε και έφυγε. Δεν την ξαναείδα. Έμαθα ότι ανέβηκε στο ναό του Συμπαντικού Ήλιου, κρεμάστηκε με τη ζώνη που έφερε στη μέση της. Ίσως ξύπνησε από τον λήθαργο της τρέλας και είδε την πληγή της ζωής της… κρίμα να χάνονται νέοι άνθρωποι, κρίμα. Έπρεπε να συνεχίσουμε.» 

Απόσπασμα μυθιστορήματος Γιάννη Βέλλη:

«ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΙΠΟΣΑΡΚΩΝ»

Συγγραφέας: ΒΕΛΛΗΣ Β. ΙΩΑΝΝΗΣ

ISBN: 978-960-564-908-1