λογοτεχνεσ

ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΑΡΤΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ

Ο Κωνσταντίνος Ανυφαντης γεννήθηκε στην Αθήνα μα πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ήπειρο,στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Άρτα. Μεγάλωσε με την αγάπη για τον τόπο του ,την λαογραφία,τα ήθη και τα έθιμα του. 

Η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια ξεκινά με το βιβλίο Σκιές της αντίπερα όχθης των εκδόσεων Πηγή. Πρόκειται για 16 ιστορίες παρμένες μέσα από πασίγνωστους αστικούς μύθους. Την επόμενη χρονιά εκδίδει το μυθιστόρημα Βεατρίκη, ωδή στο απόλυτο κακό από εκδόσεις ανάτυπο.

 Το 2020 εκδίδει από τις εκδόσεις Πηγή το Αυτά που κρύβουν οι σκιές . Ιστορίες μυστηρίου και τρόμου μέσα από την ελληνική λαογραφία. Το βιβλίο περιέχει τρεις ιστορίες για την πατρίδα του την Άρτα. Την ίδια εποχή κερδίζοντας σε ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων on-time books συμμετέχει στο συλλογικό βιβλίο coronavirus an ancient or an alien virus με το διήγημα το Ημερολόγιο του χάους. Το βιβλίο κυκλοφόρησε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Το 2021 εκδίδει από τις εκδόσεις Υδροπλάνο τον Απόκοσμο ταξιδευτή, ένα οδοιπορικό σε μέρη του τόπου μας που στοίχειωσαν. Στο βιβλίο αυτό συμπεριλαμβάνει και το χωριό Λουτροτοπο Άρτας με το διήγημα Η καμμένη κουλια.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΡΓΟΥ

Κάθε βράδυ ξεκινά το οδοιπορικό του ο Απόκοσμος Ταξιδευτής. Μην τον περιμένεις να περάσει από μεγάλες πόλεις. Αυτός ταξιδεύει και πλανιέται στις σκιές. Λατρεύει τα μέρη που στοίχειωσαν από αίμα, πόνο, άδικο και ατιμώρητα εγκλήματα. Θα ξεκινήσει το ταξίδι με παρέα τα βογγητά ασθενών από το μακάβριο Σανατόριο της Πάρνηθας. Θα σταθεί σε χωριά στοιχειωμένα από τον γρήγορο χαμό της ψυχής. Θα περπατήσει πάνω σε ακτές από νησιά απαγορευμένα. Και αν ακόμη, θαρραλέε αναγνώστη, δεν έχεις τρομάξει, τότε συνέχισε το ταξίδι σε λεπροκομεία ξεχασμένα και στρατόπεδα.

Άρχισε ήδη να σουρουπώνει και η φιγούρα του Απόκοσμου Ταξιδευτή σε πλησιάζει. Τι περιμένεις λοιπόν; Ακολούθησέ τον.

Απόκοσμος ταξιδευτής περίληψη 

Εκδόσεις υδροπλάνο