ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΛΑΜΠΡΟΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΛΕΠΙΑΝΑ ΑΡΤΑΣ

ΒΙΟ

Ο Λάμπρος Χουλιάρας από τα Λεπιανά Άρτας είναι ένας εμπνευσμένος ζωγράφος του οποίου η βασική εικαστική παιδεία έγινε μέσα από αρμονικούς τόνους υλικών και χρωμάτων. Η θαυμάσια ευαισθησία και ο χρωματικός πλούτος θερμών – ψυχρών χρωμάτων δίνει αξεπέραστες αρμονικές συμφωνίες που γεμίζουν τον πίνακα με χρωματικά επίπεδα. Στα έργα του κατορθώνει να διατηρεί την οπτική πραγματικότητα των αντικειμένων με όλη τη χρωματική προοπτική τους. Χειρίζεται άριστα το παιχνίδι του ζωγραφικού φωτισμού πάνω στα συμβατά σχήματα των αντικειμένων με καθαρή προσωπική εικαστική σφραγίδα.

Στον τομέα της αγιογραφίας αποδεικνύει μια ξεχωριστή προσωπική εκφραστική δύναμη, μια χρωματική ποικιλία και διακρίνει την ποιότητα χωρίς να βλάπτει το νόημα του έργου. Η ηρεμία, η γνώση και η ακριβή απόδοση η οποία ενώνει το υλικό με το νυν σημαντικό μετατρέπει την εικόνα σε πραγματικό νόημα μέσα από την ορατή γνώση και πειθαρχία του δόγματος της αγιογραφίας.

Στην εικαστική του διαδρομή, ο Λάμπρος Χουλιάρας έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια και έχει αποσπάσει βραβεία – επαίνους και τιμητικές διακρίσεις σε Πανελλήνιες εκθέσεις  εικαστικών καθώς και ευνοϊκές κριτικές για τα έργα του τα οποία κοσμούν ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αριστοτέλης Λαδογιάννης
Εικαστικός επ.Πρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ