ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΣΟΦΙΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΣΟΦΙΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΧΟΥΛΙΑΡΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΑΘΗΝΑ

Η Ήπειρος, είναι αυτή που μέσα μου,την βρίσκω, μέσα από τον πατέρα μου Νίκο Χουλιαρά. Δεν την έχω ζήσει πολύ, μα την έχω αγαπήσει. Ακούω και τραγουδώ τα πολυφωνικά της, τα ποτάμια της και την ηχώ της. Ζωγραφίζω και σκέφτομαι τα βουνά της με μελάνι και φώς- σκιά..

H Σοφία Χουλιρά Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα
1995 Αποφοίτησε από το ΠΜΓΛΠ (πρότυπο μουσικό γυμνάσιο Παλλήνης)
Φοίτησε στην ΑΣΚΤ(Ανώτατη σχολή καλών τεχνών) και αποφοίτησε με άριστα το 2004.
Παρακολούθησε ζωγραφική στο εργαστήρι του Χ. Μποτσογλου σαν κύριο εργαστηριακό μάθημα καθώς επίσης και φωτογραφία, σκηνογραφία,γλυπτική.
2004-2013 εργάζεται σε ιδιωτικά σχολεία ως δασκάλα καλλιτεχνικων.
Παράλληλα συμμετέχει σε καλλιτεχικες δράσεις σε συλλόγους σχολείων αλλά και συνεργάζεται με διάφορα εργαστήρια προώθησης πολιτισμού.
2009.Συνεργάζεται με το σύνολο guitarte ensemble για την μικτή παράσταση της μουσικής του Μ. Χατζιδάκι "το καταραμένο φίδι" και θεάτρου σκιων με τον Αθω Δανελλη στο "θέατρο κάτω από την γέφυρα"

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις:αποφοίτων της AΣΚΤ, στο τζάμι των Χανίων, την γκαλερί 7,στον πολυχώρο booze cooperativa, στην αίθουσα "μέλι" στην Καισαριανή στην αίθουσα τέχνης" Καλλιόπη" στην Χίο,στην στέγη τεχνών Τρύφων, Μολύβου και στην βιβλιοθήκη Νιάρχου, στα πλαίσια έκθεσης για τα δικαιώματα του παιδιού.
2009.Καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνικά για την παράσταση "ceci n 'est pas un siege" της ομάδας χοροθέατρο " creo" στον Κινητήρα.
2012.Καλλιτεχνική επιμέλεια στην πειραματική παράσταση "Δεν ξέρω πως να το πω" στο θέατρο Βαφείο
2018.Συμμετέχει σαν μαθήτρια στο εργαστήρι πολυφωνικού τραγουδιού με δάσκαλο τον Αλέξανδρο Λαμπριδη, του Φοίβου Ανωγιαννάκη, στην ημέρα εορτασμού του πολυφωνικού τραγουδιου, στο μικρό θέατρο Πέτρας.
Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα κεραμικής

2020.Εικαστική επιμέλεια στα πλαίσια της συναυλίας "Ξέμπαρκοι καιροί-ήχοι εξόριστοι" για το έργο του Καββαδία- μεταγραμμένο για κιθάρες και φωνητικό σύνολο,από τον Νίκο Χατζηελευθερίου, στο φεστιβάλ ρεματιάς.
2020,εκδιδει το πρώτο της καλλιτεχνικό βιβλίο "μικρές σοφίες για να πετάξεις "- εκδόσεις καλειδοσκόπιο.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ