ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΧΕΛΙΔΩΝΗ ΝΑΝΤΙΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΝΑΝΤΙΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΧΕΛΙΔΩΝΗ

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η δημιουργία τεχνουργημάτων για μένα  ξεκίνησε από την εφηβική ηλικία. Η ενασχόληση με την τέχνη δεν ήταν συνεχής. Κατά περιόδους υπήρξε εντατική, αλλά υπήρξαν και μεγάλα χρονικά διαστήματα αδράνειας. Η ενόρμηση για δημιουργία υπήρχε πάντα αλλά οι κατάλληλες συνθήκες για την έκφρασή της, δεν υπήρχαν πάντα Το ψηφιδωτό ήταν ένα από τα αντικείμενα που ασχολήθηκα. Τα άλλα ήταν τα βιτρό και η φωτογραφία. Τα ψηφιδωτά της παρούσας έκθεσης έχουν  θεματολογία από τους θεούς της αρχαιότητας (Αθηνά και Ερμής). Έχει χρησιμοποιηθεί η άμεση ψηφοθέτηση με μικτή τεχνική opus sectile και opus tesselatoum με γυάλινες ψηφίδες και ψηφίδες από καθρέφτη.

Η Νάντια Χελιδώνη γεννήθηκε στα Γιάννενα. Έχει φοιτήσει στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνεχίζει σήμερα με μεταπτυχιακό στο ίδιο τμήμα.  Από το 2008 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος με αντικείμενο ενασχόλησης τις εικαστικές εφαρμογές του γυαλιού και την φωτογραφία. Έως σήμερα και έχει συμμετάσχει σε 14 ομαδικές εκθέσεις . Tελευταία συμμετοχή στην έκθεση «Anthropause» Οκτώβριος  2020 στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

ΑΘΗΝΑ

Ψηφιδωτό από ψηφίδες οπαλίνας σε αποχρώσεις του μπεζ πάνω σε ξύλο, με την τεχνική της άμεσης ψηφοθέτησης

ΕΡΜΗΣ

Ψηφιδωτό από ψηφίδες καθρέφτη πάνω σε ξύλο, με την τεχνική της άμεσης ψηφοθέτησης