ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΤΖΙΜΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

ΟΝΟΜΑ:

ΜΑΡΙΑΝΘΗ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΤΖΙΜΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Η Μαριάνθη Ανδρίκου – Τζίμα γεννήθηκε στην Παναγία Πρέβεζας, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια.

Στη Γερμανία σπούδασε την τέχνη της καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και ασχολήθηκε με τη ζωγραφική ερασιτεχνικά. Αργότερα και έχοντας το μεράκι της αγιογραφίας άρχισε τη μαθητεία της κοντά στον αγιογράφο Κωνσταντίνο Αφίφα. Εκεί στο εργαστήρι διδάσκεται την τεχνική και τη θεωρία της βυζαντινής αγιογραφίας, μέσα από την οποία ανακαλύπτει τη φιλοσοφία και τη θέση των βυζαντινών αγιογράφων καθώς και τις διάφορες σχολές και τάσεις.

Χρησιμοποιεί τη σπουδαία σε αρετές μέθοδο της ωογραφίας, σύμφωνα με τα παραδοσιακά μέσα της εικονογραφίας, ώστε να αναβιώσει και η ορθόδοξη θεολογική τοποθέτηση, για την εικόνα και την αξία της στο χώρο της σημερινής πραγματικότητας.

Στο εργαστήρι Ελευθέρων σπουδών ΑΠΟΨΗ σπούδασε συντήρηση Έργων Τέχνης και ιδιαίτερα στη φορητή εικόνα και τοιχογραφία. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, συντήρησε φορητές εικόνες καθώς και πίνακες ζωγραφικής από ιδιωτικές συλλογές.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδας «Ο Απελλής» στον οποίο εξακολουθεί να είναι ενεργό μέλος.
Έχει κάνει 9 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε αρκετές ομαδικές.  

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ