ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΤΖΙΑΛΛΑ - ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΤΖΙΑΛΛΑ - ΜΑΝΤΖΙΟΥ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

( Ζωγράφος, Ποιήτρια , Συγγραφέας , Επί Τιμή Σχολική Σύμβουλος.

Είναι Γιαννιώτισσα. Σπούδασε Ζωγραφική , Παιδαγωγικά ,την Αγγλική Γλώσσα. Κατέχει τέσσερα πτυχία.  Μαθήτευσε στο εργαστήριο της σχολής της ,  κοντά στον ακαδημαικό ζωγράφο  Γεώργιο Καζάκο.

Πήρε μαθήματα κοντά στον Παύλο Βρέλλη. Εκπαιδεύtηκε σε περίφημα εργαστήρια των Αθηνών που την προώθησαν σε επίσημες σπουδές, στην Γαλλική Σχολή Τέχνης ECOLE DE PARIS(abc)στο τμήμα Αθηνών Εξέδωσε Βιβλίο –Λεύκωμα με έργα της και φιλοτέχνησε τα εξώφυλλα στα βιβλία της.Δημιούργησε πολλές αφίσες. Πραγματοποίησε εκθέσεις : ΙΩΑΝΝΙΝΑ , ΑΘΉΝΑ,  ΚΕΡΚΥΡΑ,  ΚΑΡΔΙΤΣΑ,ΛΕΥΚΆΔΑ (15 εκθέσεις ).

Έλαβε μέρος σε πενήντα ομαδικές .Ίδρυσε το Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Κέντρο Δημιουργών Γυναικών στην Αθήνα. Είναι πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος. Για τριάντα χρόνια ,έφορος Εικαστικών και Λογοτεχνίας στην Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Βραβεύτηκε και τιμήθηκε για το συνολικό της έργο από το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος , με το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ στις 7-3-2007

 Έργα της βρίσκονται σε Ιδιωτικές και Δημόσιες Πινακοθήκες , στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Αποκορύφωμα του έργου της είναι η δημιουργία της ιδιωτικής της ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ το 2016 ,με τη φροντίδα και τη συμπαράσταση του αειμνήστου συζύγου της ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ