ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΒΑΣΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΒΑΣΣΟΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΑΡΤΑ

Γεννήθηκε στην Άρτα το 1951. Επαγγελματικα, Κτηνίατρος M.Sc. καιPh.D. στην Ιατρική σχολή του Παν/μίου Ιωαννίνων, πήρε μαθήματα ζωγραφικής σε ιδιωτική σχολή στα φοιτητικά του χρόνια. Ερασιτέχνης ζωγράφος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Αρτινή Πρωτοβουλία" με κύριο έργο την προώθηση των σκοπών της Πινακοθήκης και το 2010 αντιπρόεδρος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας.
Φιλοτέχνησε τη σημαία και τον θυρεό της πόλης ΄Αρτας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2000 και γι αυτό βραβεύτηκε με το Αγραφιώτειο βραβείο του συλλόγου"Σκουφάς". Το 2021 βραβεύτηκε με το ίδιο βραβείο " για την προσφορά του στον πολιτισμό και την αισθητική της πόλης της Άρτας μέσω των εικαστικών δρώμενων."
Ασχολήθηκε με τη σκηνογραφία στο ερασιτεχνικό θέατρο και τη δημιουργία αφισών και τιμήθηκε με το πρώτο πανελλήνιο βραβείο αφίσας το 2018 για τη "Μις Τζούλια" του Στρίντμπεργκ.
΄Εργα του έχουν εκτεθεί σε 4 ομαδικές και 5 ατομικές εκθέσεις του σε διάφορες πόλεις  και βρίσκονται στο ΤΕΙ Ηπείρου, στο Σύλλογο "Σκουφάς", το Επιμελητήριο ΄Αρτας, το Δημαρχείο Αρτας και σε ατομικές συλλογές. Αγαπημένη του θεματογραφία, μεταξύ άλλων, οι παλιές γειτονιές και τα κτήρια της γεννέτειράς του ΄Αρτας. Αγαπημένα του υλικά το λάδι σε μουσαμά και η ακουαρέλλα.
Μετέχει από το 2020 στην πενταμελή καλλιτεχνική επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Η πλέον σημαντική κριτική που έλαβε, σύμφωνα με τον ίδιο, προέρχεται από τον γνωστό γλύπτη και καθηγητή Θεόδωρο Παπαγιάννη το 2018, που τον επισκέφτηκε σε έκθεσή του και έγραψε γι αυτόν:' "Μου αρέσει πως ζωγραφίζεις, το έχεις, συνέχισε έτσι".

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ