Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Ζωγραφική με υποτροφία. Έχει Δίπλωμα Θεωρητικών και Ιστορικών Σπουδών και Σκηνογραφίας Α.Σ.Κ.Τ. Συνέχισε τις σπουδές του στην School of Fine Arts, Τορόντο. Έχει Διδακτορικό από το Ι.Τ.Ε. στη Ζωγραφική. Έχει βραβευτεί για το έργο του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πολλές φορές. Έχει συγγραφική δραστηριότητα, πολλές συμμετοχές σε Διεθνείς Εκθέσεις και biennale, πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται: στις Βρυξέλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Μουσείο Βορρέ, στο Μουσείο Nobel, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με το έργο του ασχολήθηκαν τεχνοκριτικοί, ιστορικοί τέχνης Καθηγητές Πανεπιστημίου. Είναι Ομότιμος Καθηγητής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
«Η μεγαλειώδη σύνθεση που απεικονίζει τους Δελφούς στη διαχρονική τους διάσταση. Το αρχαίο τοπίο των Δελφών συνδέεται με αυτό της βυζαντινής περιόδου, των μεταβυζαντινών χρόνων και της σημερινής πολιτιστικής ζωής. Όλοι οι χρόνοι έχουν το δικό τους παρόν, μέσα στο οποίο προβάλλουν το απόλυτο φως, τον αιώνιο διάλογο της γης με τα επουράνια και την κοινή παράδοση και πίστη.»
Απόστολος Γ Παπαϊωάννου
Καθηγητής Ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας
και του Νεοελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
«Αυτή η ιστορική σημαντική του έργου του Τσιούρη, ενισχύεται και από το γεγονός ότι αυτή η φιλοσοφική πρόταση, την οποίαν επικαλείται αυτή η πολιτισμική μνήμη όπως καταστάλαξε με το πέρασμα αιώνων σε αφαιρετικά σχήματα και διαχρονικά σύμβολα, είναι που στήριξε την ίδια την ύπαρξη της νεώτερης Ελλάδος. Η πρόταση της νεοελληνικής Τέχνης σηματοδότησε την παγκόσμια στροφή, από την επιδίωξη μιας διεθνοποιημένης τέχνης, που δεν είχε κανένα αντίκρισμα στους λαούς, στην αναζήτηση και ανάδειξη της ιδιοπροσωπίας των λαών και στην αναζήτηση του «Δαιμόνιου» του κάθε φορά ξεχωριστού Τόπου.»
Νικήτας Χιωτίνης
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.