ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΤΣΙΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΤΣΙΟΥΡΗΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ

Στη ζωγραφική του ο Αλέξανδρος Τσιούρης, αναζητεί τις μορφές εκείνες που κυριαρχούν κατά την εικαστική πραγμάτωση της προσωπικής εμπειρίας. Με αδυναμία στη γυναικεία φιγούρα, επιδίδεται στην απόδοση του θέματος με ματιά υποκειμενική και γραφή εκφραστική. Μέσα, με τα οποία διαπραγματεύεται τα ερεθίσματα και τα οράματα. Αναζητώντας τη μορφή ταυτόχρονα ως θέμα και ως ζωγραφική, η οποία λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες, μιλάει τη δική της γλώσσα και προτάσσει τις δικές της ανάγκες.

Εδώ η αναπαράσταση υποχωρεί μπροστά στις εκφραστικές και συνθετικές ανάγκες, με αποτέλεσμα η ζωγραφική να χαρακτηρίζεται από μια εκφραστική παραμόρφωση με αφαιρετική διάθεση και επιδίωξη τη γοητεία μιας λυτής σύνθεσης.

Οι φιγούρες είναι οι ρίζες μέσα από τις οποίες αναπτύσσεται η ζωγραφική και η αναγνωρησημότητά τους υπάρχει όσο αντέχει, σε μια εικόνα που, συχνά αντιπαραβάλλονται η αυθόρμητη χειρονομία και η τραχιά επιφάνεια αντίστοιχη του συναισθήματος, και η επιπεδότητα και μονοχρωματικότητα των επιφανειών, αντίστοιχη της λογικής. Συναίσθημα και λογική, χάος και τάξη και ανάμεσά τους, η ζωγραφική, που διασχίζεται από ταραχή και γαλήνη, επιζητώντας αρμονία και ισορροπία.

Γεννήθηκε το 1980 στη Δερβητσάνη. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (2001–2006), στο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου. Το 2008 πραγματοποίησε ατομική έκθεση στην γκαλερί TETTIX, Θεσσαλονίκη. Από το 2003 συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις, με σημαντικότερες εξ αυτών:

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

Φιγούρα (2017)

140 x 100 εκ. Λάδι σε καμβά

Φιγούρα (2020)

100 x 140 εκ. Λάδι σε καμβά