ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΤΣΙΚΑ ΕΛΕΝΗ

ΟΝΟΜΑ:

ΕΛΕΝΗ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΤΣΙΚΑ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τα έργα μου στο σύνολό τους είναι εμπνευσμένα κυρίως απο τη Βιολογία που ειναι η άλλη μου ειδικότητα (είμαι κάτοχος Πτυχίου Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών) .

Στη διαρκεια των σπουδων μου με απασχόλησε η σύνδεση των φυσικών δομών με την εικαστική απόδωση των βιολογικών φαινομένων.

Τα περισσότερα εργα μου μεχρι σήμερα τοσο τα ζωγραφικά οσο και τα χαρακτικά είναι  είτε τοπιογραφίες είτε αφορούν εμπνεύσεις απο εικόνες ηλεκτρονικού μικροσκοπίου ,όπου παρουσιάζεται ένας ολόκληρος μικρόκοσμος εφήμερος, αλλα και αιώνιος που αποτελεί τους κύκλους ζωής και την αέναη κίνηση των ζωντανών οργανισμών.

Εν ολίγεις με απσσχολεί, το πως και γιατί η φύση μας οδηγεί στην ομαλή συνύπαρξη τελικά τόσο πολλών διαφορετικών ειδών μεσα σε ενα περιβάλλον που όμως ο άνθρωπος μεσα απο τις δράσεις του τείνει συνεχώς μα παραβιάζει.

ΣΠΟΥΔΕΣ:
1) ΠΤΥΧΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών
2) ΠΤΥΧΙΟ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (Π.Τ.Ε.Τ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ:
Από το Φεβρουάριο του 2016 είμαι μέλος του Σωματείου Εικαστικών Ηπείρου, (Σ.Π.Α.Σ.Ε.Τ.Η.) και από το 2019 μέλος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και από το 2020 μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών Tεχνών Ελλάδας.

ΠΡΟΦΙΛ
Γεννήθηκα στα Ιωάννινα και στα σχολικά μου χρόνια διδάχθηκα σχέδιο και ζωγραφική από τον Παύλο Βρέλλη και τον M. Οικονομίδη, Στο πανεπιστήμιο παρακολούθησα μαθήματα με δασκάλους μερικούς από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους ‘Ελληνες εικαστικούς όπως οι: Ξ. Μπίτσικας, Χ. Γκαλτέμης, Ουρ. Σταθοπούλου, Χ. Χαρίσης, Ζ. Δέδος. Στη διάρκεια των σπουδών μου προσπάθησα να συνδυάσω και να συσχετίσω εικόνες από τη βιολογία με την τέχνη και να τις προσεγγίσω με εικαστική ματιά και με διάφορα υλικά και μέσα. Ασχολήθηκα με τη χαρακτική και τη ζωγραφική.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΕΧΝΗΣ:
1) 2013 έκθεση «ΦΟΒΟΣ» στο Παν/μιο Ιωαννίνων στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του.
2) 2015 Συμπόσιο χαρακτικής – Μνήμη Βασίλη Καζάκου που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης της Ηπείρου στο Σουφαρί Σαράι στο κάστρο Ιωαννίνων.
3) 2015 διεθνή έκθεση χαρακτικής, ( 14TH LESSEDRA WORLD ART PRINT ANNUAL-MINI PRINT 2015) στη Lessedra gallery & contemporary art projects ( Sofia Bulgariα)
4)2016 ομαδική έκθεση « Energy Athens» που διοργάνωσε στην Αθήνα το Contemporary Space Athens for art and design, (Μητροπόλεως 74 Πλάκα, Αθήνα)
5)2016 έκθεση «Διάλογοι με τον Γιάννη Μόραλη» στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων. Την έκθεση διοργάνωσε το Σωματείο Πτυχιούχων ανώτατων Σχολών Εικαστικών τεχνών Ηπείρου.
6) 2017 1η έκθεση PORT a RT στο Αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, της ΕΦΑ Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας .Την έκθεση διοργάνωσε το Σωματείο Πτυχιούχων ανώτατων Σχολών Εικαστικών τεχνών Ηπείρου.
7) 2018 έκθεση RESTLESS WATERS στο Σουφαρί Σαράι στα Ιωάννινα στα πλαίσια της διοργάνωσης ARTWAY FESTIVAL τον Ιούλιο του 2018, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών
8) 2018 έκθεση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, με το Σωματείο Πτυχιούχων ανώτατων Σχολών Εικαστικών τεχνών Ηπείρου, κατά τη διάρκεια των αθλητικών εκδηλώσεων Lake Run, στα Ιωάννινα.
9) 2019 έκθεση «Οι καλλιτέχνεςεκπαιδευτικοί δημιουργούν» που οργανώθηκε από το σύλλογο εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων Ελλάδας στην πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» στην Αρτα).
10) 2019 2η έκθεση PORT a RT στο Αρχαιολογικό μουσείο Ηγουμενίτσας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, της ΕΦΑ Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας .Την έκθεση διοργάνωσε το Σωματείο Πτυχιούχων ανώτατων Σχολών Εικαστικών τεχνών Ηπείρου
11)2019 έκθεση ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και το Σωματείο Πτυχιούχων Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών Ηπείρου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ :
1)Συμμετείχα στην επιμέλεια της έκθεση PORT aRT που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα τον Αύγουστο του 2017
2)Συμμετείχα στην επιμέλεια της έκθεσης Lake Run που διοργάνωσε το μουσείο Αργυροτεχνίας με το σωματείο εικαστικών Ηπείρου τον Σεπτέμβριο του 2018.

1. Διοργάνωση εκθέσεων παιδικής ζωγραφικής στα σχολεία που εργάστηκα ως εικαστικός στο τέλος της σχολικής χρονιάς, καθώς και οργάνωση προγράμματος για συμμετοχή των μαθητών του 4ου και 5ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών σε BIENALLE παιδικής ζωγραφικής που διοργάνωσε το μουσείο παιδικής τέχνης για το 2018 (από τον οποίο μαθητριά μου στο 5ο δημοτικό σχολείο Γρεβενών κέρδισε το 1ο βραβείο).
Από τον Απρίλιο του 2017 εργάστηκα στο εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Ιωαννίνων σαν δασκάλα εικαστικών και στη συνέχεια ως αναπληρώτρια καθηγήτρια εικαστικών (ΠΕ08) στη Α΄βάθμια και Β΄βάθμια εκπαίδευση.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

Aged body

Χαρακτικό

Metamorphosi

Συνδιασμός χαρακτικής και κατασκευής απο χαρτί και τύπωμα έγχρωμο