ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΟΝΟΜΑ:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΣΠΥΡΟΥ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΔΙΣΤΡΑΤΟ ΑΡΤΑΣ

Η Βασιλική Σπύρου είναι εικαστικός, με κεντρικά καλλιτεχνικά πεδία στα έργα της τον συνδυασμό μέσων,
την ζωγραφική, την παραστατική και συμμετοχική τέχνη, τη σκηνογραφία, τη χαρακτική, το κολλάζ.
Διδάσκει εικαστικές τέχνες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με καθηγητή τον Κυριάκο Κατζουράκη (2011, Θεσσαλονίκη). Παρακολούθησε ζωγραφική πλάι στους ζωγράφους Βαγγέλη Γκόκα και Κώστα Τσώλη (2001-2002, Αθήνα).
Σπούδασε Γραφικές τέχνες (1996-2000, Αθήνα).
Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία, φεστιβάλ, πολιτισμικά ιδρύματα στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Αγγλία, στην Ισπανία, στην Κίνα, στο Πουέρτο Ρίκο. Πραγματοποίησε τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα (Ελλάδα).
Κατάγεται, εκ πατρός, από το Δίστρατο Αθαμανίας, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Ν. Άρτας.

Ταξιδεύοντας στον τόπο καταγωγής μου ως επισκέπτης, παρατηρώ στη σιωπή του τοπίου τον ποταμό ήσυχο που καθρεφτίζει πάνω του το πέταγμα των χελιδονιών και το σκοτάδι που καλύπτει από νωρίς τη φύση, αφού τα βουνά κρύβουν τον ήλιο. Ένας τόπος που με παρακίνησε να τον δω εικαστικά και να τον απεικονίσω στα έργα που παρουσιάζονται. Εκεί, στο προαύλιο του σχολείου, απαθανατίστηκε η αναμνηστική σχολική φωτογραφία που με ενέπνευσε. Η φωτογραφία ανήκει στον πατέρα μου που υπήρξε μαθητής σε αυτό και διακρίνεται σε ηλικία 7 χρονών στην κάτω δεξιά σειρά. Το σχολείο του Περάματος Διστράτου Άρτας, περιοχή που παλαιότερα ονομαζόταν Σινιάγκο, από την δεκαετία του ‘80 φιλοξένησε το Αγροτικό Μουσείο της περιοχής. Στιγμή αισιοδοξίας, μάθησης και ζωής η εικόνα με όλα αυτά τα πρόσωπα σε μια περίοδο που η χώρα ανάκαμπτε στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Η εκπαίδευση θέριευε και στα πιο απομακρυσμένα σημεία όπως εκείνο ανάμεσα στα βουνά και όλοι εκείνοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, ο καθένας με την δική του ιστορία, έγιναν μεγαλώνοντας τα φωτεινά πνεύματα μάθησης για τις ερχόμενες γενιές.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

Χωρίς τίτλο 2008

1,00 μέτρο x 70 εκατοστά Υλικά, Ακρυλικά σε καμβά

Χωρίς τίτλο 2005

29 εκατοστα x 20 εκατοστα Υλικα,μαρκαδορος,ακρυλικά,μολυβι,χαρτι