ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΣΟΥΛΗ ΦΑΤΟΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΦΑΤΟΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΣΟΥΛΗ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΦΙΕΡΙ

Γεννήθηκε το 1972

  Ξεκίνησα  να ασχολούμαι  με την τέχνη από  την πολύ μικρή ηλικία των 6 ετών.Άρχισα  να φτιάχνω  μικρόγλυπτα  από πηλό, και συγκεκριμμένα, γεωμετρικές φιγούρες και ανθρώπινα  κεφάλια.Όταν τελείωνα το δημοτικό σχολείο, μετά από ώθηση της δασκάλας μου, έκανα την πρώτη ατομική μου έκθεση.

  Αποτέλεσμα  αυτής της έκθεσης  και  με την παράλληλη  ώθηση της δασκαλάς μου, ήταν  να στραφώ  για σπουδές στο  Λύκειο Καλών Τεχνών, το οποίο τελείωσα  με άριστα.Στη συνέχεια  μετά  την αποφοίτηση  από το  Λύκειο, με εξετάσεις  πέρασα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στα Τιρανα, από την οποία αποφοίτησα το έτος 1996  με άριστα.

  Όνειρο μου ήταν να έρθω  για συμπληρωματικές σπουδές στην Αθήνα, για να δω και να σπουδάσω από κοντά τα έργα της κλασικής Ελλάδας.Αποφοίτησα από την ΑΣΚΤ Αθηνών το έτος  2005 και  από τότε έχω πάρει μέρος σε πολλά συμπόσια γλυπτικής  ανα την Ελλάδα κοντά σε  σπουδαίους δημιουργούς όπως οι  κ.κ Θόδωρος Παπαγιάννης και Κυριάκος  Ρόκος, με τη βοήθεια των οποίων  ήρθα σε επαφή με όλα τα υλικά της τέχνης μου.

  Το  παιδικό μου όνειρο να υπηρετήσω τη γλυπτική  κάθε μέρα και πραγματώνεται περισσότερο.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

1986-1990, Artistic High School, Jakov Xoxa Fier, Απόφοιτος τμήματος γλυπτικής και κεραμικής

1992-1996, Academy of Fine Arts Tirana,Απόφοιτος γλυπτικής

2005, Αναγνώριση διπλώματος από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας

WORK EXPERIENCE

Το διάστημα 2013-2015 εργάστηκε ως γλύπτης στο Δημαρχείο του

Fier. Πραγματοποίησε γλυπτά σε δημόσιους χώρους και συμμετείχε σε

πολλά συμπόσια γλυπτικής.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

Σφίγγα που κουβαλάει τη λήκυθο

Κεραμεικό, διαστ.28χ34χ12 εκ

Ζευγάρι χελιδόνια

Βοτσαλο-πέτρα, διαστ. 27χ32χ12 εκ