ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΣΙΩΖΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΣΙΩΖΟΥ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης (Α.Σ.Κ.Τ.Θ.), στα εργαστήρια των καθηγητών Τ. Μακρή, Μ. Θεοφυλακτόπουλου και Γ. Γκολφίνου, απ’ όπου απεφοίτησε το 2002.

      Εκθέσεις:

  • Land Art, Σέιχ Σου- Δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης
  • Έκθεση φωτογραφίας «Μάστιγα ναρκωτικών», περιοδικό «Δυτικώς»
  • Έκθεση ζωγραφικής-γλυπτικής Ηπειρωτών καλλιτεχνών – Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων
  • Έκθεση του Α.Π.Θ. «Προσωπικότητες του 20ου αιώνα»- Βαλκανική Μπιενάλε, Βελιγράδι
  • Έκθεση «Νους υγιής εν σώματι Υγιή», Ολυμπιακά Ιδεώδη 2002-2004, Δήμος Σταυρούπολης Θεσ/νίκης
  • Land Art, ζωγραφική-γλυπτική, στρατόπεδο Κόδρα Μακεδονομάχου, Θεσσαλονίκη.

Έκτοτε πέραν των συμμετοχών  σε ομαδικές εκθέσεις και δράσεις, εργάζεται από το 2003 στη Μέση Εκπαίδευση, ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών (ΠΕ08). Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. (Ε.Ε.Τ.Ε.) και μέλος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων.

Μέσα από τα έργα της ζωγράφου  ΓΙΩΤΑΣ ΣΙΩΖΟΥ, κάποια μέρα προς το τέλος των σπουδών της στη σχολή καλών τεχνών της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ξεχώρισα μία ενδιαφέρουσα μακέτα μιας γεωμετρικής σύγχρονης πόλης. Η υλοποίηση του έργου θα γινόταν για τις ανάγκες της πτυχιακής της, σε μεγέθυνση  10 Χ 14 μέτρα δαπέδου, στα εργαστήρια του καθηγητή της ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΟΛΦΙΝΟΥ, όπου φρόντισα να βρεθώ να δω από κοντά.

Το  όλο εγχείρημα με συγκίνησε πολύ και για την αισθητική του και για το μήνυμα που εξέπεμπε. Μία γεωμετρική λιτή πόλη με ευθείς δρόμους – διαδρόμους, όπου ο θεατής μετείχε περιδιαβαίνοντάς τους, στερεές κατασκευές κύβων, ορθογωνίων παραλληλεπιπέδων, ορθίων και οριζοντίων, τριγωνικών και κυλινδρικών ενίοτε στο ύψος του ανθρώπου, μία πόλη απρόσωπη, παγερή και χωρίς φυσικά χρώματα, με επικράτηση μερικών αποχρώσεων του γκρι, με γέμισε προβληματισμούς και ποικίλα ερωτήματα γενικά, για την ζωή των ανθρώπων στο σύγχρονο αστικό τοπίο.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ