ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΣΑΡΕΛΑΚΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΗ

ΟΝΟΜΑ:

ΡΟΥΜΠΙΝΗ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΣΑΡΕΛΑΚΟΥ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΑΘΗΝΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Σπούδασε Χαρακτική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο το ζωγράφο – χαράκτη Κ.Γραμματόπουλο (1969-1974). Συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole des Beaux – Arts στο Παρίσι με δάσκαλο τον G. Dayez (1974-1976). Έχει κάνει  πολλές ατομικές εκθέσεις και  έχει  πάρει  μέρος σε  πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις. Δίδαξε για  πολλά  χρόνια  στη Σχολή Βακαλό Art and Design.

Το 1980 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το χαρακτικό της  έργο. Το 1985 πήρε το Α΄Βραβείο Χαρακτικής, από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το 1986  πήρε το Α΄ ΒραβείοΧαρακτικής του Ιδρύματος Τρανούλη  και το 1987  πήρε τιμητική διάκριση στη Διεθνή Biennale Χαρακτικής του Βερολίνου.

To 2000 φιλοτέχνησε σκηνικά για το θέατρο  και  από το 2005  μέχρι και το 2009  έκανε μια σειρά βίντεο. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Κυριάκο Ρόκο και έχουν δυο γιους, το Στέφανο Ρόκο (ζωγράφο) και το Δημήτρη Ρόκο (ζωγράφο).

Από το 2010  ασχολείται με το κόσμημα  και κάνει  συνεργασίες  πάνω σε ειδικές εφαρμογές παρουσίασης ζωγραφικών έργων, χαρακτικών και χειροποίητων κοσμημάτων.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ