ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΡΟΥΤΣΗΣ ΓΚΕΤΣΗ

ΟΝΟΜΑ:

ΓΚΕΤΣΗ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΡΟΥΤΣΗΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΔΡΥΜΑΔΕΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ

Γεννήθηκε το 1982. Κατάγεται από τις Δρυμάδες της Χειμάρρας. Από το 2000 έως το 2005 σπούδασε στο Α’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με καθηγητές τους Δ. Μυταρά και κ. Ζ. Αρβανίτη. Κατά την διάρκεια των σπουδών του διδάχθηκε σκηνογραφία με καθηγητή τον κ. Γ. Ζιάκα και χαρακτική με καθηγητή τον Β. Καζάκο. Το διάστημα 2004-’05 φοίτησε μέσω του προγράμματος Socrates – Erasmus στην Accademia di Belle Arti της Φλωρεντίας με καθηγητή τον κ. R. Dragomirescu.

Έχει δύο ατομικές εκθέσεις  και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές.

Δραστηριότητες:

Το 2016 επελέγη στους είκοσι νικητές του διαγωνισμού από το Μουσείο Φρυσίρα ‘3 Βραβείο Ευρωπαικής Ζωγραφικής’.

Από το 2007 συνεργάζεται με το Δήμο Καλλιθέας στην καλλιτεχνική διεύθυνση της Δημοτικής Πινακοθήκης ‘Σοφία Λασκαρίδου’ επιμελούμενος όλες τις εκθέσεις, τις εκδηλώσεις και τις εκδόσεις αυτής.

Έχει δημιουργήσει τα σκηνικά και κοστούμια στις παραστάσεις: ‘Περιμένοντας τον Γκοντό’ S. Beckett, Θέατρο της Ημέρας, σκην. Βασίλης Ασλανίδης. ‘La voix humaine’ J. Cocteau, An Art Artistry, σκην. Κ. Κερκύρα. ‘Or not to love’ W. Shakespeare, Beton 7, σκην. Κ. Παπαναστασάτου. ‘Μετά τη σιωπή’ (σύνθεση κειμένων από την θεατρική ομάδα ‘OPA’) Θέατρο Ελπίδας, σκην. Π. Παπαβασιλείου, κ. α.
Έχει φιλοτεχνήσει πλήθος αφισών για παραστάσεις και εκθέσεις καθώς και εξώφυλλα βιβλίων.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

Tabula rasa

60X40 εκ., λάδι σε μουσαμά

Σάμερ ο σκύλος

60Χ100 εκ., λάδι σε μουσαμά