ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΠΕΙΡΟΥΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΑΝΝΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΠΕΙΡΟΥΝΙΔΟΥ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΞΑΝΘΗ-ΑΘΑΜΑΝΙΟ

Η  Αννα Πειρουνίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη όπου διδάχτηκε και την τέχνη της ραπτικής..Στην Αθήνα ήρθε  το 1968 όπου συνέχισε ν`ασχολείται επαγγελματικά με τη ραπτική.Το 1972  γνωρίζει τον Hπειρώτη  ζωγράφο Β.Σταύρου καθώς και άλλους καλλιτέχνες κι έτσι έρχεται σε επαφή με τη ζωγραφική. Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος. και η δουλειά της δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Άρχισε να ζωγραφίζει τα πρώτα της έργα με μολύβι κι ύστερα με χρώμα αποδίδοντας τις λεπτομέρειες με ιδιαίτερο προσωπικό ύφος. Έχει εκθέσει έργα της στις εξείς εκθέσεις: 1975, Ζάππειο Μέγαρο -Πανελλήνια έκθεση.1976,   Αίθουσα "Συλλογή"- Β.Σοφίας 4,   με Τρ. Πατρασκίδη , Απ.Πειρουνίδη, Δ. Ράτσικα και Δ. Σακελλίωνα. 1999  Γκαλερί "Χρυσόθεμις" Αθήνα (ατομική έκθεση)  και 2011, 2012, 2013, στο Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης

Xαμηλοί τόνοι

«Απ` το τοπίο των εσωτερικών χώρων και της καθημερινής συνάφειας με αντικείμενα που αποτυπώνουν  συμπεριφορές , βιώματα και μνήμες, η ¨Αννα Πειρουνίδου εμπνέεται κι επιλέγει τα θέματά της.Με λαϊκότροπη αντίληψη κι αισθαντικότητα γύρω από τα χρώματα και τις φόρμες, η ζωγράφος επιδιώκει να μεταφέρει στον θεατή της το κλίμα και κυρίως το ύφος μιάς ζωής χαμηλών τόνων και ψιθύρων. Οι λάμψεις ,οι διαφάνειες, και οι αντανακλάσεις του φωτός και των σκιάσεων πάνω σε αντικείμενα και μοτίβα, αποκαλύπτουν μια προσεκτική προσέγγιση των θεμάτων της που φανερώνει πέρα από την αγάπη, την πολύχρονη συναναστροφή της ¨Αννας  Πειρουνίδου με ό ,τι  το βλέμμα περιεργάζεται και θωπευτικά ψαύει, προκειμένου ο χρωστήρας να αγγίξει τις μύχιες ιστορίες των πραγμάτων. Εκείνων που ο χρόνος περνά από πάνω τους και σβήνει τις εντάσεις, καλύπτοντάς τα με την αχλύ της λήθης και της σιωπής.

…. ».

Αθηνά Σχινά
Θεωρητικός-ιστορικός τέχνης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ