ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ

ΟΝΟΜΑ:

ΑΡΙΑΔΝΗ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ξεκίνησα τη ζωγραφική από μικρή αλλά πραγματικά την αγάπησα ενώ ήμουν φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής. Τα πρώτα θέματα που με απασχόλησαν ήταν τα ερείπια σε διάφορούς αρχαιολογικούς χώρους και μετέπειτα τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα. Στην πορεία του χρόνου με απασχόλησε ιδιαίτερα η ψυχολογία και η διάθεση των ανθρώπων και έτσι ασχολήθηκα με την αποτύπωση των συναισθημάτων σε πορτραίτο.

Η ζωγραφική είναι ένας τρόπος έκφρασης και με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Το άσπρο και το μαύρο είναι επιλογή μιας και για αρκετούς ανθρώπους η ζωή απεικονίζεται έτσι. Στην αλληλεπίδραση του μαύρου με το λευκό βρήκα όσα συναισθήματα κυριαρχούσαν ανάμεικτα μέσα μου.

Γεννήθηκε το 1976 από Ηπειρώτες γονείς, και ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσειολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η ενασχόληση της με το σχέδιο και τη ζωγραφική ξεκίνησε από τα μικρά της χρόνια και ως φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας της Βάνας Ξένου έλαβε μέρος στην πρώτη ομαδική έκθεση. Έκτοτε ακολούθησαν πολλές συμμετοχές όπως στις 2 προηγούμενες εκθέσεις της Πανηπειρωτικής, με πιο σημαντική την συμμετοχή της στην ομαδική έκθεση του Μουσείου Victoria and Albert στο Λονδίνο το 2016. Το υλικό που χρησιμοποιεί είναι μελάνι πάνω σε χαρτί.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

Πορτραίτο

Άτιτλο