ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΠΑΝΟΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΠΑΝΟΥΣΗ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΑΘΗΝΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Μέσω της καλλιτεχνικής μου πρακτικής επικεντρώνομαι στο χρόνο και στα ενδιάμεσα στάδια της ύπαρξης και της ζωής.

Tα μέσα που χρησιμοποιώ ποικίλλουν και προκύπτουν μέσα από τις ανάγκες κάθε έργου, βασικό ρόλο ωστόσο έχουν το βίντεο, ο ήχος, η αφήγηση, το κείμενο και η performance. Εστιάζω στο ατομικό βίωμα ως μέρος του συλλογικού.

Με ενδιαφέρουν οι τόποι, πραγματικοί και φανταστικοί και οι αποχωρισμοί από αυτούς· από το κωμικό στο θρήνο και την εσωστρέφεια και από το κυνικό στο τελετουργικό. Συνδυάζοντας στοιχεία όπως ο σαρκασμός και η κριτική νοσταλγία επιδιώκω να αναδείξω την προσωπική ιστορία. Η εξιστόρηση και η ημερολογιακή αφήγηση αποτελούν άξονα σε πολλά από τα έργα μου.

Στοιχεία ρεαλισμού και καθημερινής ρουτίνας συλλέγονται και απομονώνονται από το πλαίσιό τους, τοποθετούνται στο μικροσκόπιο χάνοντας τη χρονική γραμμικότητα μέσα στην οποία υπήρχαν. Συνθέτω έτσι νέες μορφές και αφηγήσεις, άχρονες παραλλαγές της πραγματικότητας σε μια προσπάθεια μετάθεσης της προσοχής στις λεπτότερες υφές της καθημερινότητας· υφές που ξεγλιστρούν και κυμαίνονται από τον απόλυτο ρεαλισμό και το ανοίκειο, στο οικείο του ονειρικού που κρύβεται στη μνήμη.

Δημιουργώ ένα τεχνητό μηρυκασμό, ανασύροντας στοιχεία ανάμνησης και προσωπικές ιστορίες, δικές μου και άλλων έχοντας παρέμβει πρώτα στη ροή τους, πλάθοντας νέους τόπους, ρευστούς· τόπους ασφάλειας.

Γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το χορό, το κλασσικό τραγούδι και τη μουσική που ακόμη και σήμερα αποτελούν βασικούς άξονες στην δημιουργία του έργου της. Από το 2012 εως το 2017 σπούδασε  στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2020 ολοκλήρωσε το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Βauhaus Univeristät Weimar της Γερμανίας με τίτλο MFA Public Art and New Artistic Strategies. Kατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της δίδαξε στο Bauhaus Universität Weimar, το τρίμηνο workshop με τίτλο BehaveYourself! σε φοιτητές του πανεπιστημίου με θέμα το σώμα στο δημόσιο χώρο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και projects. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο Neues Bauhaus Museum Weimar, Schiller Museum Weimar, στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Athens Video Dance Project, ArtAthina, MOMus Θεσσαλονίκη. Τα μέσα που χρησιμοποιεί ποικίλλουν και προκύπτουν μέσα από τις ανάγκες του κάθε έργου, ωστόσο, βασικό ρόλο έχουν το video, ο ήχος, η αφήγηση και η performance.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ