ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΜΠΕΝΑΚΗ ΑΝΝΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΑΝΝΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΜΠΕΝΑΚΗ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΑΘΗΝΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εισήχθη με άριστα με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και σπούδασε Ζωγραφική, Καλλιτεχνικό Έντυπο - Τέχνη του Βιβλίου - Τυπογραφία, και Νωπογραφία - φορητή εικόνα. Έχει Δίπλωμα Θεωρητικών και Ιστορικών Σπουδών από την Α.Σ.Κ.Τ.. Συνέχισε τις σπουδές της στην School of Fine Arts στο Τορόντο. Έχει Διδακτορικό από το Κρατικό Επιστημονικό Συμβούλιο Ι.Τ.Ε. Το έργο της έχει βραβευτεί και διακριθεί στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Έχει πολλές διεθνείς, ατομικές, ομαδικές εκθέσεις και biennale. Έργα της βρίσκονται σε Μουσεία και Πινακοθήκες. Είναι Αν. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

«… Η μυστική επικοινωνία με το χρώμα και το σχέδιο στη ζωγραφική μου μετουσιώνεται σε αρμονία και ρυθμό, δύο αέναα πνευματικά στοιχεία που αγκαλιάζουν τις καλλιτεχνικές μορφές και μεταδίδουν ιδέες που γίνονται αντιληπτές μέσω των αισθήσεων και της φαντασίας. Είναι στοιχεία της πνευματικής μας ζωής και αποτελούν αντικατοπτρισμό της θεϊκής δύναμης στην ανθρώπινη συνείδηση, μέσω της οποίας η πραγματικότητα ανεβαίνει σε ανώτερη πνευματική σφαίρα.»

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

Το πρώτο μου βιβλίο

70cm x 100cm Υλικό: ακρυλικά

Στη χώρα του παραμυθιού

70cm x 100cm Υλικό: ακρυλικά