ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΜΗΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΜΗΤΣΗΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΑΝΩ ΔΕΡΟΠΟΛΗ

Ο Γιώργος Μήτσης γεννήθηκε στο Κλεισάρι της Βορείου Ηπείρου το 1957.
Σπούδασε ζωγραφική  στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Τιράνων. Τα έτη 1983 - 1990 εργάστηκε ως καθηγητής ζωγραφικής στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Αργυροκάστρου. Από το 1990 ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα, όπου   υπηρετεί ως καθηγητής εικαστικών στη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Αλβανίας. Συμμετείχε σε πολλες ομαδικές εκθέσεις και πραγματοποίησε έντεκα  ατομικές στην Ελλάδα, Αλβανία, Γερμανία, ΗΠΑ .

Έργα του βρίσκονται σε μουσεία, πινακοθήκες, ιδιωτικές συλλογές και  δημόσιους χώρους στην Ελλάδα, Γερμανία, Αλβανία,  ΗΠΑ,  Αυστραλία,  Κύπρο και  Ιαπωνία.

Έχει αγιογραφήσει διάφορους ναούς. Το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο ‘‘ΜIO’’ σε διεθνή έκθεση στην Κορυτσά Αλβανίας, στην οποία συμμετείχαν σαράντα δύο ζωγράφοι από διάφορες χώρες προς τιμή του μεγάλου Κορυτσαίου ζωγράφου Vangjush Mio.

Η Ακαδημία Αθηνών κατά την Πανηγυρική Συνεδρίαση της στις
19  Δεκεμβρίου 2014 τίμησε με ειδικό βραβείο το Γιώργο Θ. Μήτση για το έργο του   «Μοναστήρια, Εκκλησίες, Εξωκκλήσια και Εικονίσματα της Άνω Δερόπολης» χαρακτηρίζοντάς το  ως  «έργον μεγάλης  ιστορικής αξίας».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ