ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΜΑΚΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΟΝΟΜΑ:

ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΜΑΚΡΗ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Καταγόμενη από δύο ιδιαίτερες περιοχές, τη βυζαντινή Καστοριά και τα πολυθρύλητα Γιάννενα, έχοντας ήδη μέσα μου έμφυτες ευαισθησίες όπως συμβαίνει με όλους τους καλλιτέχνες, δεν θα μπορούσα παρά να ακολουθήσω την αγάπη μου για την τέχνη, να την κάνω δουλειά κανονική, σκοπό της ζωής μου!         θυμάμαι πως από μικρή παρατηρούσα με δέος τις αγιογραφίες στους ναούς που εκκλησιαζόμουν και τώρα μεταφέρω αυτό το δέος με τον χρωστήρα στα έργα μου!

Σπούδασα δημοσιογραφία (και ΜΜΕ) στη Θεσσαλονίκη, και από φοιτήτρια ζω στην συμπρωτεύουσα, που είναι ένα φυτώριο νέων καλλιτεχνών της αγιογραφίας. Πολύ συχνά, όμως, πάρα πολύ συχνά, βρίσκομαι στα Γιάννενα για να εμπνευστώ από την ιστορικότητά τους και στην Καστοριά, φυσικά, με τις 72 βυζαντινές εκκλησιές της!

Έχουν περάσει ήδη έξη χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με την αγιογραφία και τη ζωγραφική και σ' αυτή την εξαετία πρόλαβα να κάνω δύο επιτυχημένες εκθέσεις, στο Τσεπέλοβο και στο Πνευματικό Κέντρο των Ιωαννίνων. Όσοι τις επισκέφτηκαν και θαύμασαν τα έργα μου, είχαν να κάνουν τις καλύτερες κριτικές.

Για την γεφύρωση της  φυσικής εικόνας ενός αγίου με την πνευματική του υπόσταση, για την απαράμιλλη  καλλιτεχνική απόδοση! Ακολουθώ τη σύγχρονη αθηναϊκή τεχνοτροπία, με σεμνούς χρωματισμούς και υποβλητικές προσωπογραφίες!...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΕΡΓΑ