ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΓΙΩΤΗΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΑΡΤΑ

Γεννήθηκε στην Άρτα το 1969 . Κατάγεται από τους Ραφταναίους  Ιωαννίνων . Ζει και εργάζεται  στην Ανατολή Ιωαννίνων .Σπούδασε ζωγραφική  στο τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων  τεχνών .της Σχολής Καλών Τεχνών  του Α.Π.Θ. με καθηγητή  τον Βαγγέλη Δημητρέα ,απ όπου  αποφοίτησε το 2001 .Επιπλέον  παρακολούθησε μαθήματα  Βυζαντινής  ζωγραφικής  στο κέντρο τέχνης  και πολιτισμού στην Αθήνα .Είναι μέλος  του  Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος  και του Σωματείου Πτυχιούχων Ανώτατων  Σχολών   Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου . Έχει παρουσιάσει έργα του σε δυο ατομικές και σε πολλές ομαδικές  εκθέσεις . Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.


Οι εργασίες  μου αυτές αποτελούν μέρος της  ενότητας περιοχές της λίμνης  Παμβώτιδας που παρουσίασα σε έκθεση το 2019 στα Ιωάννινα .

Κυριαρχεί το υγρό καθώς και το φυτικό στοιχειό .Εικόνες  επεξεργασμένες με οξύτητα στην όραση ,με λιτότητα και καθαρότητα αλλά και ανάλυση στη γραμμή .Προσπαθώ να ισορροπήσω  ανάμεσα  στην πύκνωση και την αραίωση  στην απόσταση και στην εγγύτητα .Μεταπλάθω και αναδιαρθρώνω καθώς  αναδεικνύω τους  χαρακτήρες  των επιμέρους και γενικών σχημάτων του θέματος μου παίζοντας  με το φως και τα επίπεδα χωρίς να θέλω να προδώσω την αφαιρετική  μου γλώσσα .

Χωρίζω την επιφάνεια του χώρου σε συστάδες ,και με τα μορφοπλαστικά μέσα που χρησιμοποιώ προσδίδω  στα έργα έντονο  χαρακτήρα .

Τα χρώματα υποκλίνονται στο απλό  και  παραστατικό σχέδιο .Νομίζω έχει τόσα όσα ρέπει για να τονίσει το τοπίο και το συναίσθημα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΕΡΓΑ

Λιμναίο τοπίο 2017

Λάδι σε μουσαμά 80x100 εκ.

Λιμναίο τοπίο

Λάδι σε μουσαμά 80x100 εκ.