ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

MORETTI FRANCESCO

ΟΝΟΜΑ:

FRANCESCO

ΕΠΙΘΕΤΟ:

MORETTI

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

Πίζα Ιταλίας-Πεδινή

Ο Francesco Moretti (Πίζα, Ιταλία, 1973), απόφοιτος του Πειραματικού Καλλιτεχνικού Λυκείου της Λούκκα (1988 - 1992) και αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1993 - 1997), πειραματίζεται με διάφορες τεχνοτροπίες και συνδυάζει τεχνικές από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική, τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη, τις εγκαταστάσεις, το ντιζάιν.

Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 22 ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ταϊβάν και το Μαρόκο. Εκπροσώπησε την Ιταλία στη Διεθνή Μπιενάλε Χαρακτικής στο Κρατικό Μουσείο Καλών Τεχνών στην Ταϊβάν και στη Διεθνή Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Καζαμπλάνκα.

Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές σε διάφορα μέρη του κόσμου, καθώς στην Ήπειρο, στον παραλίμνιο Ιωαννίνων, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θ. Παπαγιάννης, στο Μουσείο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ.ά. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ.

Η Δρ. Φαίη Τζανετουλάκου, ιστορικος τέχνης, γράφει για το έργο "Όχι θα κάτσω να σκάσω...":

"Σε ένα μελλοντικό αποκαλυπτικό τοπίο, όπου η πραγματικότητα φανταζει γοητευτικά τοξική, νέα όντα κάνουν την εμφάνισή τους, ξεπροβάλλοντας μέσα από τα ερείπια του σαθρού πολιτισμού μας. Γιγάντιες μεταλλικές κατσαρίδες αρχίζουν να διεκδικούν την αυτονομία τους ενώ προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο και τίμημα, μέσα από μία φιλοσοφία ζωής που υιοθετεί ως μότο το "Όχι θα κάτσω να σκάσω...". Ο Francesco Moretti μέσα από μια καφική αλληγορία γύρω από τη βιωσιμότητα αστικών μιαρών εντόμων σε αναξιοπρεπείς συνθήκες, διατυπώνει ένα ειρωνικό σχόλιο για τις βδελυρές συμπεριφορές, που προσομοιάζουν τον χαρακτήρα των ζωυφίων με αυτό των ανθρώπων εκείνων δύνανται να επιβιώσουν παντού εις βάρος των ξενιστών τους."

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

Ατσάλι corten, cm 420 x 180 h 350

Σίδερο, ατσάλι inox, ξύλο, 70 x 45 h 80