ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΦΛΟΥΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΝΟΜΑ:

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΠΙΘΕΤΟ:

ΦΛΟΥΔΑΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ:

ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ο Γιάννης Φλούδας έχει επινοήσει, και εξελίσσει, δικές του τεχνικές στη δόμηση του σύρματος, υλικό που γνωρίζει άλλωστε καλά από την επαγγελματική του ενασχόληση με περιφράξεις γεωτεμαχίων. Το ευθύγραμμο σύρμα στις εικαστικές του δημιουργίες ο Φλούδας το μετασχηματίζει με ιδιότυπο αφαιρετικό κι αναγνωρίσιμο προσωπικό ύφος, σε μορφές, κυρίως ανθρώπινες, συνδυάζοντας συχνά φυσικά υλικά που αναζητά στα ορεινά και παράκτια τοπία της Ηπείρου, όπως πετρώματα και ξύλα. Τα έργα του, είτε μεμονωμένες φιγούρες είτε συμπλέγματα μορφών, διακρίνονται από έντονη κίνηση και εκρηκτική ελευθερία. Στον πηλό, οι εξίσου αφαιρετικές συνθέσεις του χαρακτηρίζονται από ρέουσα, πολυεπίπεδη, πλαστικότητα. Ο Φλούδας με τα υλικά που επιλέγει, δοκιμάζει και δοκιμάζεται, με τρόπο πηγαίο και αντικομφορμιστικό.

Ο Γιάννης Φλούδας γεννήθηκε (1968) και ζει στα Γιάννενα, έλκοντας την καταγωγή από τα Τζουμέρκα (Τετράκωμο) και την Μικρά Ασία. Εδώ και 23 χρόνια ξεκίνησε να δραστηριοποιείται, αυτοδιδακτικά, στην γλυπτική. Αρχικά με υλικό το σύρμα, στη συνέχεια και με τον πηλό.  Από το 2013 μαθητεύει στο Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Ιωαννιτών (Τμήμα Κεραμικής), με δασκάλους την Ευδοκία Παπαγεωργίου και τον Βαγγέλη Κωστούλα.  Έχει εκθέσει έργα του, ατομικά ή σε ομαδικές παρουσιάσεις, σε χώρους κοινωνικής συνάθροισης των Ιωαννίνων: «Βιβλιοπωλείο της Οδού Αβέρωφ», καφενείο «Σφεντόνα», «Art Café», «ε.μα.στο.μα. / project: μια μέρα μετά το τέλος του κόσμου», Λαϊκή Αγορά Αγ. Νικολάου.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΡΓΑ

ΕΝΤΟΣ αρ. 4, 2021

σύρμα γαλβανιζέ, ύψ. 0,70μ.

ΡΟΗ αρ. 2, 2019

πηλός, ύψ. 0,22μ.